تعریف لعاب ترانس
درکل لعاب ترانس به لعابی میگوییم که دارای شفافیت و فاقد پوشانندگی سفید باشد، متریال اصلی این لعاب سیلیس میباشد که با کمک ذوب های مختلف قابل اجرا در دماهای مختلف میباشد. خاصیت این لعاب مانند سطح شیشه ای میباشد که نور از آن عبور میکند، گاهی برخی لعاب ها دارای درصد شفافیت های یا اوپسیتی مختلفی هستند. دسته بندی لعاب های براشینگ نیز به همین روش هست B مخفف base (پایه) T مخفف کلمه ترانس یا ترانسپرنت (شفاف) اما همچنان در همین دسته قرار دارد یعنی پایه لعاب آنها لعاب ترانس است و ترکیبات مختلف نیز وجود دارد دستبندی این لعاب ها در سایت توسکا BT میباشد لعاب براشینگ Bt00 توسکا نیز در همین دسته است
دسته بندی لعاب BT
لعاب (H)bt00
برای تکینک نقاشی زیر لعابی یا لعاب ساده بیرنگ و شفاف بسیار پرکاربرد میباشد که در این مطلب به آن میپردازیم
تعریف لعاب های H
به مخفف hard density یعنی دانسیته سخت این گروه لعاب بسیار بصرفه بوده طوری که میتوانیدبا یک قوطی آن حدود سه الی 4 برابر لعاب براشینگ تولید کنید .
تعریف لعاب های N
گروه دیگری نیز مجموعه توسکا وجود دارد با اختصار N که دسته لعاب های نرمال normal را شامل میشود اگر با میکس کردن لعاب مشکل دارید و میکسر برقی ندارید گروه N پیشنهاد میشود که کارکردن با آن بسیار راحت است . و نیاز به میکس شدید یا آب زیادی ندارد
در مقاله گذشته نیز توضیح دادیم که به چه صورت لعاب های غلظت دار جدید را استفاده کنیم.
یکی از خواص این لعاب قابلیت ترکیب با لعاب های هم دسته خودش است و نیز میتوانید با تناسب های مختلف به آن عناصری از فلزات! اکسید ها یا کربنات ها که هرکدام تاثیرات خاصی به لعاب میدهد را اضافه کنید یا با انواع استین های رنگی نیز ترکیب کنید.
لعاب های رنگی غلظت دار را چگونه آماده کنیم؟
با توجه به افزایش مقدار آب در لعاب های رنگی گروه هارد دانسیته ( غلظت دار ) باید اصولی را رعایت نمود – اگر یک قوطی غلظت دار در گروهBT را در نظر بگیرید حدود 500 گرم لعاب پایه داریم که میتوانیم حجم آن را تا سه الی چهار برابر افزایش دهیم . برای این قوطی 2 لیتر آب همراه با 1 کیلو پودر لعاب از لعاب های F38 یا G3 یا لعاب های مشابه هم دما با لعاب براشینگ اضافه میکنیم. به علاوه 30 تا 50 گرم استین هم رنگ به سلیقه خود میتوانید اضافه کنید . معمولا افرادی از لعاب های غلظت دار استفاده میکنند که میخواهند حجم لعاب زیادی داشته باشند و مقدار زیادی بدنه رسی یا سرامیک را لعاب بزنند.
به همین روال برای دسته opk از لعاب های های اوپک مات – دسته Gopk از لعاب های اوپک براق استفاده کنید. با این روش شدت پررنگی و حجم بافت لعاب را در لعاب های غلظت دار را افزایش میدهیم.
اگر نخواهیم ترکیب لعاب را عوض کنیم بعد از اضافه کردن آب فقط چندین بار روی بدنه را بیشتر لعاب میزنیم و مراحل فایرینگ را انجام میدهیم.
اگر حوصله ساخت و میکس کردن یا وقت این کار را ندارید بهتر از از گروه لعاب های نرمال استفاده کنید که بسیار راحتر است.
همیشه هنگام سفارش و خرید به نمودار غلظت لعاب دقت کنید ND با 69 درصد غلظت و لعاب های HD غلظت بالاتر 88 درصد است .