عناصر مورد استفاده در لعاب و توضیح در مورد آنها
لعاب ترانس CTN112
CTN112 یک لعاب پایه ترانس میباشد – بدون سرب است در دمای 1090 تا 1200
ترانس شفاف CTN124
ترانس شفاف و بیرنگ CTN124 در بسته 2 کیلوگرمی
بدون سرب میباشد – مانند CTN112 عمل میکند در دمایی پایین تر
لعاب پایه MT60
پودر لعاب Mt60 ترانس شفاف
لعاب پایه ی Transparent به معنای لعاب پایه شفاف است، یک جزء همه کاره و ضروری در صنعت سفال و سرامیک می باشد. عملکرد اصلی این لعاب پایه ی شفاف در برجسته کردن جنبههای بصری سرامیک، تقویت رنگها، طرحها و بافتهای سطحی است. این لعاب به ویژه به دلیل توانایی استثنائی در به نمایش گذاشتن زیبایی ذاتی خاک رس و در عین حال افزودن عمق و شفافیت ارزشمند است.
MT60
اکسید آلومینیوم- 100 گرمی
اکسید آلومینیوم
Al 2 O 3 همیشه توسط متخصصان شیمی مطرح می شود . این ماده یک اکسید است که بیشتر توسط خاک رس، فلدسپات و فریت ایجاد می شود و با ذوب لعاب، اکسیدها از مواد آزاد شده و ساختار شیشه ای را تشکیل می دهند. این ماده عمدتاً باعث ایجاد ثبات در نقطه ذوب و منجر به دوام و مقاومت می شود. تقریباً همه لعاب ها دارای Al 2 O 3 قابل توجهی هستند (البته در رتبه دوم پس از SiO 2 ). Al 2 O 3 در کائولن یا فلدسپات از نظر شیمیایی با SiO 2 ترکیب می شود و به آسانی در مذاب های لعاب حل می شود.
اکسید آلومینیوم
با این حال، اکسید آلومینیوم موجود در هیدرات آلومینا یا آلومینای کلسینه شده که یک جامد کریستالی است (این مواد بسیار نسوز هستند و در بسیاری از محصولات سرامیکی با فناوری پیشرفته پخته می شوند ) به عنوان منبع خوبی از Al 2 O 3 برای لعاب مذاب نیست ، به راحتی ذوب نمی شود .بنابراین، هنگامی که به آلومینا اشاره می کنیم، باید زمینه را در نظر گرفت تا مشخص شود که آیا مرجع Al 2 O 3 ، اکسید، یا آلومینا، ماده است.
متریال سفال و سرامیک توسکا
آلومینیوم اکسید
اسید بوریک- 100 گرمی
متریال اولیه توسکا
اسید بوریک B2O3
اسید بوریک یک اسید غیر آلی ضعیف است که به طور گسترده در صنایع و کاربردهای مختلف استفاده می شود. این پودر سفید، کریستالی و بی بو است و با فرمول شیمیایی H3BO3 نیز شناخته می شود.اسید بوریک طیف وسیعی از کاربردهای مختلف دارد. همچنین در تولید برخی از سرامیک ها و در لعابسازی به مقدار زیاد از آن استفاده میشود.ضمنا اسید بوریک خاصیت رنگی اکسیدهای رنگکننده را شدت میبخشد و از این نظر به سدیم و پتاسیم شباهت دارد.
ویژگی های اسید بوریک:
- نام شیمیایی : اسید بوریک.
- اسامی مترادف با اسید بوریک : بوریک اسید، اسید بوراسیک، boracic acid، اسید اورتوبوریک ،Boric acid.
- فرمول شیمیایی : H3BO3 یا B(OH)3.
- خلوص : اسید بوریک ۹۸ %.
- شکل ظاهری : بوریک اسید به دو صورت بلورهای بی رنگ و یا پودر سفید حلال در آب وجود دارد.
- حلالیت در آب : قابل حل در آب می باشد.
موارد مصرف:
- در تولید کاشی و سرامیک و لعاب
- داروی گندزدا و ضدعفونی کننده
- در صنعت جواهر سازی
- کشاورزی
- تولید حشره کشها
کاربرد صنعتی:
- شیشه سازی
- کاشی و سرامیک(لعاب سازی)
- جرم نسوز
- کشاورزی
- داروسازی
کاشی سازی؛ پر مصرف ترین صنعت:
صنعت کاشی سازی و لعاب سازی پر مصرف ترین صنعت داخلی اسید بوریک در ایران می باشد. و با توجه به اینکه 80درصد لعاب سازی های کشور در یزد فعالیت دارند بیشترین حجم واردات این ماده شیمیایی در شهر یزد و شهرستان های آن مورد استفاده قرار می گیرد.